VELIKONOČNÍ PERNÍČKY (IHNED MĚKKÉ)

Publikováno: 24. 3. 2021 Autor(ka): Lucie Kadeřábková

Ingredience

2 ks vejce
100 g máslo
1 lžíce kakao
3 lžíce med
120 g cukr moučka
300 g hladká mouka
0.5 balíčku kypřící prášek do perníku
1.5 lžičky perníkové koření
 

 

 

Na vál nasypeme prosátou mouku, cukr a přidáme perníkové koření, kypřící prášek do perníku, kakao, med, na kousky nakrájené máslo a vejce.

 

Rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme nejlépe přes noc odležet.

 

Z těsta vyválíme asi 3 -5 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme pomocí formiček různé tvary a klademe dál od sebe na pečící papír. Perníčky pečeme 5 - 7 minut na 175 °C. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem.